8. октобар 2018.

ДИГИТАЛНИ КУТАК

 ИНФОРМАТИКА И РАЧУНАРСТВО 

Почетак нове школске године, донео нам је неке новине и у нашем дигиталном кутку. У припреми је нови кабинет за предмет информатика и рачунарство.
На његовој изградњи и уређењу већ увелико раде сви, почев од наставнице, ученика старијих разреда, преко стручних лица задужених за столарију, струју, аларм, интернет, итд. Али свега тога не би било, да није директора који је велика подршка у целом пројекту. 
Како то није мали посао, млади информатичари не губе време и вредно реализују своје наставне јединице. Тако су ученици осмог разреда, одељења 8/1, учествовали у конкурсу ''Дигитални час'', са темом ''Електронски календар''. 



У трајању од два школска часа, наставница информатике и рачунарства Александра Пешић, је са ученицима осмог разред прошла кроз следеће активности: 

• подсећање градива из седмог разреда, о употреби, креирању и начину коришћења електронске поште и Веб сервиса;
• упознавање са неким од водећих Веб сервиса (као што су Gmail и Yahoo mail); 
• креирање Gmail и Yahoo налога; 
• дискутовање са ученицима на предностима и манама корисничких интерфејса оба сервиса; 
• креирање распореда часова и осталих активности употребом Gmail и Yahoo календара; 
• њихово синхронизовање са осталим уређајима и свакодневна употреба.


Као главна идеја овог рада је мотивација ученика да уз помоћ Веб сервиса и њихових апликација, усаврше комуникацију и управљање информацијама (како у школи, тако и ван ње), повезивање новог са већ наученим, оспособљавање ученика за самостално усавршавање, тимски рад, и стремљењу ка новим идејама које ће реализовати уз помоћ доступних апликација, као што је електронски календар.


Припремила наставница информатике А. П. 007

Нема коментара:

Постави коментар